Presidentti Sauli Niinistö vihittiin Kauppakorkeakoulun kunniatohtoriksi

20.05.2016

Kauppakorkeakoulu myönsi kunniatohtorin arvon juhlallisessa maisteri- ja tohtoripromootiossa.

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouselämään hänen toimiessaan kansanedustajana, ministerinä, eduskunnan puhemiehenä ja tasavallan presidenttinä", arviointiperusteissa kiitettiin.

Kauppakorkeakoulun juhlallisessa maisteri- ja tohtoripromootiossa promovoitiin vuoden 2011 promootion jälkeen valmistuneita maistereita ja tohtoreita. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön lisäksi promootiossa vihittiin yhdeksän uutta kunniatohtoria. Tilaisuus pidettiin perjantaina 20.5.

Kauppakorkeakoulun kunniatohtorit:

• Tasavallan presidentti Sauli Niinistö
  • Professori Eric Arnould
  • Professori Alnoor Bhimani
  • Professori Harrison Hong
  • Professori Ann Langley
  • Emeritusprofessori Herbert Moskowitz
  • Professori Udo Zander
  • Co-Chair of International Resource Panel (UNEP) Janez Potocnik
  • Hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf
  • Vuorineuvos Kari Jordan

Aalto_University_BIZ_Doctoral_promotion_20-5-2016_photo_Mikko_Raskinen_011-web-700x400.jpg

Vuorineuvos Kari Jordan vihittiin kunniatohtoriksi.

Kauppakorkeakoulun juhlallisilla promootioilla on pitkät perinteet. Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 70 vuotta ensimmäisestä kauppatieteiden promootiosta, joka järjestettiin vuonna 1946.

Promootio on yliopiston arvokkain juhlatilaisuus. Promootiossa vihitään eli promovoidaan eri tieteenalojen tohtoreita ja kunniatohtoreita ja osassa yliopistoja myös maistereita. Ajatuksena on, että tutkinnon suorittaneet otetaan promootiossa tiedeyhteisönsä täysivaltaisiksi jäseniksi ja esitellään yhteisölle.

Lue lisää promootioperinteestä

Kuvat Mikko Raskinen